Afrikkalainen kukka

Tämä villainen kukkapeitto ei ehkä ole se kaikkein kesäisin käsityöjuttu, mutta minulle se on enemmän kuin ajankohtainen: suurin tähänastisista käsityöhankkeistani on vihdoin valmis. Toki tein peiton rinnalla muutamia välipaloja, vauvanpeittoja ja muuta pientä, koska muuten olisin kyllästynyt kukkiin ihan totaalisesti. Mutta aloitin hankkeen viime elokuussa: takana on melkein 11 kuukautta, yhteensä noin 90 virkkaustuntia ja nelisentoista kerää Seitsemää veljestä. 196 kukkaa ja 16 puolikasta. Ja sitten vähän sommittelua, yhteenvirkkausta ja päättelyä. Sairas urakka, tavallaan, mutta olen kyllä ihan mielissäni. Jämälankakasa on ainakin kutistunut melkoisesti.

Peitto päätyi lahjaksi kesämökkiä rakentavalle isälleni, joka täytti juuri pyöreitä vuosia. En todellakaan kuvittele (eikä kai kukaan muukaan, joka hänet tuntee) isäni köllöttelevän mökillä viltin alla, mutta aion itse lainata sitä siellä kyläillessäni. Apulaisen jalka, käsi, peppu, vaippa tai keppihevonen oli kaikissa kuvissa. Tässä vain ensin mainitut ja käsilaukku.


Peiton ja kukan ohje on Moda-lehdestä (5/2012). Kukan ohje löytyy myös täältä ja ohjeita on varmasti useita muitakin. Sen verran voisin vinkata, että kukat kannattaa päätellä huolella. Tai päät pitää virkata kunnolla kukkien "sisään." Peitosta tulee iso ja raskas, joten huonosti päätellyt langanpäät lähtevät helposti purkaantumaan. t. Nimin. On kokemusta.

70-vuotissynttärijuhlat vietettiin tänään isolla ja iloisella porukalla, palaan synttäriherkkuihin hieman tuonnempana.

Kommentit

 1. Melkoinen suoritus, ja todella upea lopputulos! Toivottavasti teillä oli mukavat juhlat, niistä pitää kyllä kuulla lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! Oli kyllä kivat juhlat: paljon mukavia ihmisiä, hyvää ruokaa ja sääkin suosi.

   Poista
 2. Samat sanat kuin Annakin jo kirjoitti, hieno työ ja upea viltti!

  Miia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs sen mukavampaa kuin talvella köllötellä värikkään kukkaniityn alla tai päällä. Todella kaunis viltti!

   Poista
  2. Kiitos kiitos. Olen kyllä aika tyytyväinen tulokseen.

   Poista
 3. Tosi nätti peitto. Saaja tykkää varmasti.:)

  VastaaPoista
 4. Hei,kaunis matto!millä virkkuukoukulla teit?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti