Raikas varhaiskaalisalaatti

Monella on varmasti mielessä jo juhannuksen herkut (ja sää). Sääkin on tietysti tärkeä, mutta siihen ei voi vaikuttaa. Iloinen juhlamieli on siksi syytä varmistaa hyvällä ruualla ja mukavalla seuralla. Ja koska seuran mukavuuteen voi vaikuttaa vain osittain, on hyvä ruoka entistäkin tärkeämpää.

Tässä on helppo ja herkullinen varhaiskaalisalaatti, jota testasimme viime viikonloppuna hodareitten seurassa. Maistui hyvältä niinkin, mutta lähestyvän juhannuksen kunniaksi haaveilen siitä savukalan seurana. Ohje on Chicling-blogista.
























Varhaiskaalisalaatti

1 varhaiskaali
2-3 kananmunaa

kastike:
1 purkki kermaviiliä
puoli punttia hienoksi hakattua tilliä
1 rkl Dijon-sinappia
loraus sitruunanmehua

suolaa ja pippuria

Sekoita kastikkeen ainekset (ja lisää halutessasi ripaus sokeria). Anna maustua jääkaapissa sillä aikaa kun suikaloit kaalin, josta on poistettu uloimmat lehdet. Keitä kananmunat koviksi ja jäähdytä. Painele kananmunat haarukalla rikki. Sekoita kaali, kananmunat ja kastike. Lisää tarvittaessa sitruunamehua, suolaa ja pippuria.

Kommentit