Sitrusmarinoidut mansikat ja mascarponekerma

Juhannus meni tällä kertaa anoppilan mökillä eteläisessä Ruotsissa. Ei siis valittamista. Ruotsalaiset kyllä osaavat juhannuksen(kin). Paitsi jos kaipaa kunnon juhannussaunaa vihtoineen päivineen. Maisemat olivat todella kauniit ja sääkin kirkastui muutaman ukkoskuuron jälkeen. Minä en sekaantunut juhannuksen ruokatalkoisiin oikein mitenkään, joten nämä mansikat herkuteltiin jo hyvissä ajoin ennen juhannusta.

Ohje on taas aika summittainen, koska hämmentelin kattilassa mitä nyt käsiini satuin saamaan.


Sitrusmarinoidut mansikat ja mascarponekerma

1-2 l mansikoita
3/4 dl vettä
1/4 dl sitruuna- tai limemehua
(sitruunan tai limen kuorta)
1 dl sokeria
loraus jotain sitruunaista likööriä (triple sec, limoncello, grand marnier...)

2 dl vispikermaa
250 g mascarponea
sokeria ja vaniljasokeria

Perkaa ja paloittele mansikat. Keitä sokeria, vettä ja sitruunamehua kunnes seoksesta tulee hivenen paksua, siirappisen oloista. Lisää halutessasi loraus jotain sitruksista likööriä ja sitruunan tai limen kuorta. Kiehauta vielä, jos haluat, että alkoholi haihtuu. Kaada liemi mansikoille. Anna maustua kylmässä muutama tunti. Ota huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoilua. Mansikat eivät ole parhaimmillaan jääkaappikylmänä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone, mausta sokereilla ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa mansikoiden kanssa.








Kommentit