Marenkikakku feat. Rice Krispies

Riisimuromarenki kuulosti minusta aluksi tosi arveluttavalta, mutta se oli kyllä melkoinen menestys isäni synttäreillä viime viikonloppuna. Ja koska en ehtinyt juhlissa syödä kakkua tarpeeksi, tein sitä viime viikolla lisää. Pari ystäväperhettä oli sopivasti tulossa kylään, joten ihan itsekseni en tehnyt selvää alla olevasta. Myös lahjomattomat (eli alle 5-vuotiaat vieraat + yksi oma) totesivat kakun erittäin hyväksi. 

Ohjeen alkuperästä ei ole takeita. Äitini bongasi sen täältä ja minä löysin hyvin saman tyyppisen Pirkalta.

























Marenki-riisimuropohja
(8-10 henkilölle)

4 valkuaista
1 tl valkoviinietikkaa (tai sitruunamehua)
2 dl sokeria
3 dl riisimuroja
(loraus öljyä)

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää viinietikka. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Kääntele riisimurot varovasti sekaan ja sekoita tasaiseksi. Sipaise leivinpaperille öljyä ja levitä pohjataikina leivinpaperille. Paista 125 asteisessa uunissa parisen tuntia ja jätä tarvittaessa vielä jälkilämpöön kuivumaan. Ohjeessa mainittu tunti ei minusta riitä mihinkään, ainakaan minun uunissa, tai sitten tein pohjasta liian paksun.

Viime lauantain juhlissa kakun täytteenä oli sitruunatuorejuustosta ja kermavaahdosta tehty täyte, mittasuhteet taisi olla 1 prk tuorejuustoa ja 3-4 dl kermaa. Sitä maustettiin vielä sokerilla ja vaniljasokerilla. Tosi hyvää. Minä lykkäsin kakun väliin raparperihilloketta (ei olisi kannattanut) ja kermavaahtoa sekä reilusti mansikoita. Raparperihilloke ei ollut omaa tekoa vaan kaupan valmista ja aika mitättömän makuista. Joku raikas ja vähän kirpakka kiisseli voisi olla ihan parempaa. Tai lemon curd, joka sopii melkein mihin vaan.

Kommentit

  1. kuulostaa ja näyttä ihanalta :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa herkulliselta tuo pohja! Voisi joskus kokeilla tuon tapaista pohjaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kyllä lämpimästi suositella tätä, täytteitä voi sitten varioida mielin määrin. Taidan itsekin tehdä pikku uusintakierroksen täällä.

      Poista

Lähetä kommentti