Savukalasalaatti

Ruokajuttuni ovat viime viikkoina olleet suurin piirtein yhtä yksitoikkoisia kuin ruokavalioni: mansikkaherkkuja ja salaatteja. Välillä on tietysti grillattu, mutta ihan joka kyljystä en kehtaa tänne päivittää. 

Savukala on yksi kesän ykkösherkuista, varsinkin itse savustettuna. Mökkijärven ahti oli kuitenkin alkuviikosta hyvin nihkeällä tuulella (tai sitten me vaan ei osattu), joten jouduimme tyytymään muiden savustamaan ja muiden kalastamaan siikaan. Ei valittamista, kaupan savusiiasta syntyi todella herkullinen päivällinen. 


Savukalasalaatti

pari ruukkua salaattia
pätkä kurkkua
keitettyjä perunoita
punasipulia
keitettyjä herneitä
1 savustettu siika
3-4 keitettyä kananmunaa
muutama tomaatti

Kastike:
0,5 dl öljyä
0,5 dl valkoista balsamicoa
2 tl sinappia 

Huuhtele salaatti. Revi se vadille. Paloittele kurkku, perunat, siika, kananmunat ja tomaatit. Viipaloi sipuli. Kiehauta herneet. Kokoa salaatti vadille. Asettele kananmunat tuolleen nätisti kahdeksankymmentäluvun henkeen. Sekoita kastikkeen ainekset ja kippaa sitä salaatille. Tarjoa tuoreen leivän kera.

Tähän salaattiin olisi hyvin sopinut joku kotijuustotyyppinen juusto, jota on ainakin Valion valikoimissa ihan kotijuuston nimellä (tai on ainakin ollut). Ja joku kylmä riesling. Ensi kerralla sitten. Panin valkkarin kylmään varmuuden vuoksi jo nyt, ettei sitten ensi kerralla käy samalla tavalla.

Kommentit