Juustoinen kalavuoka

Olen tehnyt ja kuvaillut tätä settiä nyt kolmesti ja lopputulos, siis kuvauksen osalta, on aina yhtä kauhea. Ruoka itse on kuitenkin todella hyvää (ja livenä myös ihan syötävän näköistä). Lisäksi se passaa hienosti näihin sekaviin koulun, päivähoidon tai harrastusten aloitusviikon kiireisiin. Nopeaa, helppoa, edullista ja maukasta. 

Kunnon juustokuoren alla vähän ankea pakastekalakin muuttuu oikein kelpo ateriaksi. Sitä paitsi, meidän lähikaupan kalatiskin anti on niin vaihtelevaa, että jos kalaa meinaa syödä niin se pakasteallas on ihan varteenotettava vaihtoehto. Tai silli. Ohje tähän löytyi on Valiolta






Juustoinen kalavuoka

500 g kalafileitä
0,5-1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl sitruunamehua
2 dl kermaa (tai ruokakermaa)
125 g sipuli-ruohosipulisulatejuustoa
200 g kuorittuja katkarapuja sulatettuna
tuoretta tilliä

Lado kalafileet voideltuun uunivuokaan ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää sulatejuusto. Keitä hiljalleen sekoitelleen kunnes seos on tasaista. Ripottele katkaravut kalafileiden päälle ja kaada kerma-juustoseos pinnalle (säästä pari katkarapua koristeeksi, tai kaikki…). Nostele kalafileitä niin, että kastike valuu tasaisesti joka puolelle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Ripottele pinnalle runsaasti tuoretta tilliä ennen tarjoilua. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.

Kommentit

  1. Nami, tasa kaivataankin näitä arkiruokaohjeita!

    Fonteissa on jotain heittoa, vilkase ne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on tosiaan hirmu kiva arkiruoka, ihan tervetullutta vaihtelua meidän kalajuttuihin.

      Huoh. Sain nyt fontit kohdilleen (ehkä). Minä ja blogger(kin) on oltu vähän eri aaltopituudella tässä viime päivinä.

      Poista
  2. Ai että näyttää hyvältä. Ensivisiitillä blogissasi ja ihania kokkailuja näyttää olevan enemmänkin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kaisa, kiva kun löysit blogiini ja mukava, että jätit viestiä. Tervetuloa toistekin! Ja onnea tuoreelle isoäidille, kävin hetimiten vastavierailulla:o)

      Poista

Lähetä kommentti