Kesäkurpitsa-paprikagratiini

Tämä gratiini tai paistos tai mikälie oikealta nimeltään on vielä viime viikonlopun synttäreiden satoa. Olen maininnut asiasta joskus aiemminkin, mutta toistan itseäni. Kuvittelen nimittäin, että täällä on uusia lukijoita:o) Gratiinin voi valmistella hyvissä ajoin etukäteen ja sitten vain tuupata uuniin reilu puoli tuntia ennen tarjoilua. Fetan, kesäkurpitsan ja paprikan ystävät tykkäävät tästä takuulla, ja ne, jotka suhtautuvat edellämainittuihin varautuneemmin, luultavasti yllättyvät iloisesti.

Ohjeen alkuperästä minulla ei valitettavasti ole tietoa. Olen apinoinut sen äidiltäni, joka on luultavasti joskus löytänyt ohjeen jostain lehdestä. 

Kesäkurpitsa-paprikagratiini

1 kesäkurpitsa
1-2 punaista paprikaa
1 pkt fetajuustoa
pari rkl öljyä
mustapippuria myllystä
suolaa
yrttimaustetta (esim. Provencen yrtit)

Pese ja paloittele kesäkurpitsa ja paprika. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä. Asettele kesäkurpitsa- ja paprikapalat vuokaan. Ripauta kasviksille suolaa, mustapippuria ja yrttimaustetta. Murustele päälle fetajuusto. Lorauta koko komeuden päälle öljyä. Paista 200 asteessa kunnes kasvikset ovat pehmeitä. 

Kommentit

  1. Kiitos reseptin jakamisesta! Oli herkullista, paistoin 25 minuuttia, mutta toki vaikuttaa kuinka ison annoksen tekee. Mulla oli aika pieni kesäkurpitsa ja laitoin vain yhden paprikan :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti