Kesäpyttis

Mökillä syödään aina pyttipannua, koska se on parasta kesällä: hyviä uusia perunoita, bratwurstia, kukkakaalia, kesäsipulia ja jos mahdollista kantarelleja. Päälle pari kananmunaa, joiden keltuaiset ovat keltaisempia kuin kantarellit. Lähiruokaa mutta ei lähikaupasta vaan lähikanalasta.

Teen mökkipyttiksen yleensä muurinpohjapannulla, siinä syntyy sapuskaa vähän isommallekin joukolle (tai isommalle nälälle). Mitään ohjetta en ala tähän kirjoittelemaan, keskeistä on lähinnä hyvät perunat, joita ei ole keitetty liikaa. Sitten kaikkea muuta mielen mukaan. Kippaan ensin pannulle öljyä ja sienet, sipulit, kukkakaalit ja makkarat. Sen jälkeen perunat. Lopuksi lapioin pyttipannun tarjoiluvadille ja paistan kananmunat samalla pannulla. Mausteeksi suolaa ja pippuria, tai vaikka yrttisuolaa, kyytipojaksi sinappia. Ja olutta, jos olut sattuu maistumaan (ja olemaan kylmää).




Kommentit