Kielivoikkari

Olimme viime lauantaina tätini synttärijuhlissa ja siellä lampaan paistia maistellut pikkusisko tuumasi että "vähän kuin kieltä." Muutama sukulaistäti siinä höristeli korviaan, että mitä ihmettä pikkusisko höpisee. Niin. Pikkusiskon ja äidin ja nykyään myös isänkin suosikkileikkele on possun kieli. Mietoa ja täyteläistä. Yhden kielivoileivän jälkeen ei kaupan niljakkaat kinkkusysteemit paljoa kiinnosta. 

Keittelen yleensä 4-6 possun kieltä tai yhden naudan kielen niin kuin viimeksi. Kieli on hyvää ihan kastikkeen ja perunoiden kanssa mutta ehkä kaikista parasta se on leivän päällä sinapin tai piparjuurituorejuuston kanssa. 



Keitetty kieli

naudan kieli
vettä
1 laakerin lehti
sipuli
suolaa
muutamia pippureita
(porkkanaa ja muita juureksia)

Keitä kieltä maustetussa liemessä parisen tuntia. Irrota keitetystä kielestä nahka vielä lämpimänä ja anna kielen jäähtyä keitinliemessä (voit lisätä siihen pari rkl suolaa). Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa leikkeleenä. 

Kommentit