Kukkakaalikeitto

Onnistuneen loman tunnusmerkki on kuulemma se, että tietokoneen salasana on unohtunut. Entä jos salasana on mielessä, mutta kaikki muu on unohtunut? Ehkä sekin kielii vähintäänkin mukavasta lomasta. No joo, arki on joka tapauksessa alkanut ja se sopii minulle hyvin: vaikka tykkään lomasta, kesästä ja aikatauluttomuudesta, tykkään myös aikatauluista, rutiineista ja töissä käymisestä. Ja töistä kotiin tulemisesta:o) 

Arki tarkoittaa myös arkiruokia. Aloitin kukkakaalikeitolla, vaikka ulkona ei nyt varsinaisesti mikään keittosää olekaan. Mutta kohta voi olla?! Tuore leipä olisi tietysti ollut tosi herkkua, mutta tyydyin lykkäämään parilan väliin kerrosvoileipiä. 

Ai miten lapset saa syömään kukkakaalikeittoa? Järjestämällä pienen kilpailun: kuka arvaa mistä keitto on tehty?Kukkakaalikeitto
(4 annosta)

1 isohko kukkakaali
n. 10 cm pätkä purjon valkoista osaa tai 1 sipuli
8 dl kana- tai kasvislientä (tai 1 liemikuutio ja vettä)
1 pkt sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)

Huuhtele ja suikaloi purjo. Paloittele kukkakaali. Keitä kasviksia kasvis- tai kanaliemessä reilu 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää sulatejuusto pieninä kuutioina ja kuumenna. Sekoita tasaiseksi.

Surautin basilikasta, öljystä, valkosipulista ja sitruunamehusta kastikkeen, jota maustoin vielä suolalla, sokerilla ja pippurilla. Ai kun se olikin hyvää keiton päällä.

Kommentit

Lähetä kommentti