Kesäkurpitsakakku

Työkaverin kesäkurpitsasatoa on riittänyt jaettavaksi asti, toisin kuin minun mitään satoa. Tai no, olen kyllä tavallaan jakanut tuolla pikkuisessa viljelyslaatikossani kasvavia salaatteja pihalla juoksevan pupun kanssa... Vai onko se jakamista, jos itse ei saa mitään? 

Ihanan tuore, oikein tummanvihreä ja kiinteä kesäkurpitsa olisi tietysti sopinut mihin ruokaan tahansa, mutta päädyin tällä kertaa tekemään siitä kakkua. Pikku surffauskierroksen jälkeen valitsin Kinuskikissan julkaiseman ohjeen, jolla syntyikin oikein maukas kakku. Seuraavalla kerralla taidan tosin lisätä hieman leivinjauhetta (tai soodaa) ja aion paistaa taikinan levynä. Tulee sitten tota kuorrutetta suhteessa enemmän... Kakku sopisi kivasti vaikka brunssin makeaksi - mutta ei liian makeaksi päätökseksi.




Kesäkurpitsakakku

Taikina:
n. 4 dl raastettua kesäkurpitsaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
2 dl manteli- tai pähkinärouhetta
200 g voita
2,5 dl ruoko- tai taloussokeria
4 munaa

Kuorrutus:
1/2 pkt tuorejuustoa
2-3 rkl lemon curdia
n. 4 dl tomusokeria

Päälle:
Paahdettuja kurpitsansiemeniä

Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, mausteet ja mantelirouhe. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen (lisää välillä vähän jauhoseosta, mikäli vaahto muuttuu rakeiseksi). Lisää jauhoseos taikinaan kesäkurpitsaraasteen kanssa. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 200 asteessa noin 30-45 minuuttia (pohjan paksuudesta riippuen). Anna jäähtyä vuoassa hetki ennen kumoamista. Jäähdytä. 

Sekoita kuorrutuksen ainekset paksuksi tahnaksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Koristele vaikka kurpitsan siemenillä.

Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Ja tää on tosi hyvää, vaikka ihan itse kehun:o) Kannattaa ehdottomasti kokeilla.

      Poista

Lähetä kommentti