Mokkamacaron

Lakkaan varmaan joku kaunis päivä macaroneilla leuhkimisen täällä blogissa ja muuallakin, mutta jaan sitä ennen tämän täytevinkin. Se on nimittäin ehkä toistaiseksi paras mitä olen saanut aikaiseksi tai edes maistanut.

Aavistuksen kahvilta maistunut täyteläinen kreemi passasi macaroneihin kuin nenä päähän. Pikainen maistatuskierros sukulaisilla tuotti paljon kiittävää palautetta. Makuelämys muistutti minua ja varmaan muitakin Ellen Svinhufvud -kakusta, eikä ihme, koska kakku koostuu samoista elementeistä: mantelista, marengista ja kahvilla maustetusta voikreemistä.

Kyseessä on siis yksinkertainen ja tavallinen voikreemi, jota maustoin pikakahvista ja vedestä tehdyllä todella vahvalla kahvilla. Kuvan kuoret on tehty ruokotomusokerilla, jonka valmistus on valitettavasti toistaiseksi lopetettu. Saman väriefektin saanee aikaiseksi pienellä ripauksella kaakaojauhetta.Mokka-voikreemi

65 g voita
1/2 tl vaniljasokeria
2 dl tomusokeria
4 tl erittäin vahvaa kahvia (2 tl pikakahvijauhetta, 4 tl vettä)

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, vaniljasokeri ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen kahvi ja sekoita tasaiseksi.

Voikreemiä voi tietysti maustaa muutenkin, vaikka erilaisilla marjajauheilla. Kreemi on aika kiva macaronin täyte, koska se on suht' kuiva ja kestää kohtuullisesti säilytystä ja vaikkapa matkustamista.

Niin ja pieni kertomus noiden kuorien tekemisestä löytyy täältä.

Kommentit

Lähetä kommentti