Suklaamarengit

Ensin leivoin jotain todella suolaista, eli niitä pretzeleitä, niin sitten tulikin todella makean vuoro. Olen monesti ihastellut ja maistellut suklaisia marenkeja kahviloissa, mutta kotona niiden tekeminen on jäänyt. Ylimääräiset valkuaiset on aika tarkasti käytetty macaroneihin ja varsinkin niiden harjoituskappaleisiin. Nyt on kuitenkin käynyt niin, että kuvittelen hallitsevani macaronit ja voin alkaa harjoitella jotain muuta. Vaikka suklaamarenkeja. Kuten kuvasta näkyy.

Olisin halunnut tasaisen epätasaisia (mutta en rosoisia), kauniisti marmoroituja marenkeja, mutta toimitin liian montaa asiaa yhtä aikaa. Eli vatkasin valkuaiset ja sokerin vesihauteessa, ja samalla sulatin suklaata mikrossa. Poistuin siis valkuaisteni ääreltä välillä mikrolle hämmentämään suklaata. Sillä aikaa sokeri otti kiinni vaahdotusastiaan ja homma alkoi mennä ruvelle, melkeinpä kirjaimellisesti. Ensi kerralla jätän vesihauteen kokonaan väliin tai sitten pysyn sen kimpussa koko ajan. Tai sitten vika oli jossain muussa.

Nooh, näistä tuli joka tapauksessa vähintääkin herkullisia, vaikka tuo ulkomuoto pikkusen kärsi epätarkkuudestani. Ohjetta katselin täältä.Suklaamarengit

3 valkuaista
2,5 dl sokeria
70 g suklaata

Sulata suklaa. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vesihauteen päällä vaahdoksi. Vatkaa niin kauan, että sormien välissä vaahtoa kokeillessa sokerin kiteet ovat sulaneet. Nosta kulho pois vesihauteen päältä ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on jäähtynyt (noin 10 minuuttia). Kun massa on paksua, valkoista vaahtoa, kaada vaahdon päälle jäähtynyt sulatettu suklaa. Kääntele massaa varovasti lastalla. Älä sekoita liikaa, jotta koko massa ei värjäänny vaaleanruskeaksi.
 
Nostele leivinpaperin päälle isolla kauhalla ja kahdella lusikalla kekoja. Paista 130 asteessa noin 45 minuuttia. Näin marengit jäävät sisältä vielä tahmeiksi. Jos haluat kuivia marenkeja, paista reilusti pidempään.

Kommentit