Feta-punajuurisalaatti

Tykkään punajuuresta, mutta käytän sitä valitettavasti aika harvoin. Syynä taitaa olla laiskuus ja mielikuvituksen puute. Vaikka oikeastaan punajuuren kanssa ei edes kauheasti mielikuvitusta tarvita: lindströmin pihvit, borch-keitto ja sinihomejuustolla maustettu jauheliha-punajuurikastike ovat ihania arkiruokia. Eikä se käsien peseminenkään punajuuren käsittelyn jälkeen nyt mikään mahdoton urakka ole.

Täytyisi ottaa asiaksi keitellä punajuuria vähän useammin, ihan varta vasten, koska ne ovat tosi herkullisia. Tämmöinen simppeli salaatti menee tietysti sellaisenaan mutta ennen kaikkea kalan kyytipoikana. Nam.



Feta-punajuurisalaatti

500 g punajuuria
suolaa
200 g fetajuustoa
tammenlehväsalaattia
cashew-pähkinöitä
balsamicosiirappia
oliiviöljyä

Keitä punajuuret kuorineen suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä hieman, kuori ja paloittele. Paloittele myös feta. Huuhtele ja revi salaatti vadille. Paahda pähkinöitä hieman pannulla, kippaa ne salaatille. Lorauta päälle balsamicosiirappia ja oliiviöljyä.

Kommentit

  1. Mun luottosalaatti punajuuresta on lähes identtinen: teen punajuuret uunissa suolapedillä (ja hulautan oliiviöljyä ja lehtipersiljaa sekaan uunista ulostulon jälkeen) ja korvaan fetan toisinaan chevrellä. Namnam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aah, tuo kuulostaakin hyvältä. Menee tuota pikaa kokeiluun. Nyt kun on tuota chevreäkin iso halko tuolla jääkaapissa:o)

      Poista

Lähetä kommentti