Korvapuustit

Korvapuustipäivä on hyvä päivä leipoa ja luomuviikko on hyvä aika leipoa luomukorvapuusteja. Suosittelen myös lasten mukaanottamista leivontatouhuihin: sotkua syntyy takuulla, mutta itsetekemisen riemu on joka kerta yhtä suloista. 

En taaskaan muistanut kokeilla pullataikinan tekemistä kylmään maitoon (joka joidenkin lähteiden mukaan kuulemma olisi parempi). Muutama muukin kohta näyttää menneen hitusen "pieleen." Lopputulos oli kuitenkin erittäin hyvä, vaikka ihan itse kehun. Ja epäilijät ovat tervetulleita soittamaan ovikelloa, pullia nimittäin on täällä vielä. Täytyy kuitenkin lähitulevaisuudessa ottaa leipuriopettajan nikseistä opikseen tai ainakin kokeilla niitä.Ohje on taas kerran jauhopussin kyljestä. Tosin nyt mentiin luomumaidolla, -munilla, -voilla, -jauhoilla, -sokerilla ja -kanelilla. Luomukardemummaa en tähän hätään löytänyt, enkä luomuraesokeria. Mutta ehkäpä noita voi kuitenkin kutsua luomupuusteiksi. Olivat erityisen hyviä kylmän luomumaidon kanssa.

Kommentit

 1. Mä olen kokeillut kylmään maitoon. Taikina on hurjan helppo leipoa silloin. Olen niin juntti etten ole kyllä huomannut merkittävää eroa lopputuloksessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun minusta tuo taikina oli jo muutenkin aivan hurjan helppo leipoa, mutta ehkäpä se olisi vielä helpompaa. Ja pullista tulisi vielä kuohkeampia, vai mitä se leipuriopettaja nyt lupasikaan.

   Poista
 2. Oih alkoi niin tehdä mieli korvapuusteja, näyttää tosi hyviltä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korvapuustit ovat kyllä hyviä, ei siitä pääse mihinkään. Vaikka mun suosikkipulla onkin voisilmäpulla:o)

   Poista

Lähetä kommentti