BLT

Ihmettelin joskus, että miksi ihmeessä joku valitsee sandwichin, jossa on välissä "vain" pekonia, lehtisalaattia ja tomaattia. Varsinkin, jos tarjolla on paahtopaistia, kylmäsavulohta, ham 'n cheese -juttuja tai melkeinpä mitä vaan muuta. Vähän kuin laittaisi kekseihin kaurahiutaleita ja rusinoita vaikkapa pekaanipähkinöiden ja valkosuklaan sijaan. Palaan kaura-rusinakekseihin myöhemmin, en ihmettele enää niitäkään.

Olosuhteiden pakottamana jouduin joskus valitsemaan BLT-sandwichin, mitään muuta ei tainnut ollut jäljellä. Mutta mutta, sepäs olikin herkullista. Yksinkertaista mutta todella maukasta. Jos ehtisin aamuisin värkätä lounaseväitä, BLT matkaisi mukaani luultavasti viikottain.Bacon-lettuce-tomato sandwich

leipää (paahdettuna tai ilman)
majoneesia
pekonia
lehtisalaattia
tomaattia

Paahda leivät halutessasi. Anna jäähtyä. Laita pekoniviipaleet kylmälle pannulle. Paista kypsäksi ja kaada ylimääräinen rasva pois, anna jäähtyä. Voitele leivät majoneesilla. Kasaa joka toiselle leipäviipaleelle salaattia, pekonia ja muutamia ohueita tomaattiviipaleita. Painan toinen viipale leipää kanneksi.

Kommentit

  1. Maiskia!

    Ei mitään paineita, mutta täällä jo odotellaan cookiereseptiä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti