PB & J
Amerikkahenkinen marraskuu alkaa olla loppusuoralla ja olo on - sanoisinko - melko sokerinen. Öhöm. Toki iso osa amerikkalaisista syö hyvin terveellisesti ja hiilaritietoisesti, mutta nämä "perinteiset" setit ovat aika sokeri- ja vehnäpitoisia. Minä alan ehkä himmailla sokerin ja vehnän kanssa sitten joskus joulun jälkeen. Ehkä.
Vierastin aluksi maapähkinävoita melkoisesti, mutta pienen harjoittelun jälkeen homma alkoi sujua. Tämmöinen kerrosleipä on tosi tavallinen aamupala ja wikipedian mukaan keskivertoamerikkalainen syö 2500 Peanut butter and jelly -sandwichia ennen kuin valmistuu high schoolista (yleensä tuossa 17 ikävuoden tienoilla). Eli aika paljon. Vau. PB & J sandwich ei siis voi olla huonoa.
Variaatioita on tietysti paljon. Banaania olen itse testannut ja se on kyllä hyvää.
Peanut butter and jelly sandwich
vaaleata, pehmeää vuokaleipää, esim. vehnäpaahtoleipä
pari rkl maapähkinävoita per leipä
pari rkl hilloa, esim. vadelmahilloa, per leipä
Paahda leivät halutessasi. Voitele leipä ensin maapähkinävoilla. Levitä maapähkinävoin päälle hilloa. Paina toinen leipäviipale kanneksi ja herkuttele.
Kommentit
Lähetä kommentti