Pecan Pie

Huomenna on Amerikassa suuri kalkkunapäivä eli Kiitospäivä. Minullakin oli viikonloppuna mielessä kokonaisen kalkkunan tunkeminen uuniin, mutta en muistanut ostaa kalkkunaa ennen kuin oli liian myöhäistä. Pakastekalkkunan sulatus vie pari kolme päivää ja noh, tuoretta en edes kuvitellut alkavani jahdata. Ehkä kokkaan kalkkunaa vaikka joulunpyhinä.

Nyt on sitten "tyytyminen" sielläpäin suosittuun Kiitospäivän jälkiruokaan eli pekaanipähkinä-piirakkaan. Ei hassumpaa. Pähkinäinen ja kinuskinen piirakka on todella ihanaa. Se sopii hyvin loppusyksyyn, talveen ja joulun herkutteluun. Varsinkin jos joulutortut alkavat tulla korvista jo ensimmäisenä adventtina.


Pekaanipähkinäpiirakka
(ohje: Kotiliesi)

3 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1 rkl sitruunamehua
3 rkl jääkylmää vettä

täyte:
2 kpl pientä munaa tai 1 kpl iso muna
1 dl sokeria
1 dl siirappia
1 tl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
50 g sulatettua voita

pinnalle:
n. 200 g pecanpähkinöitä

Mittaa pohjataikina-ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinapalloksi. Anna jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää muut täyteainekset. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (26 tai 28 cm) pohjalle ja reunoille. Lusikoi täyte vuokiin ja korista pinta kokonaisilla pähkinöillä. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä hyvin ja tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Kommentit