Erilaisia bruschettoja

Olisiko tässä ainesta uuden vuoden vastaanottajaisiin? Nämä ovat tosi helppotekoisia, osan voi valmistella pitkälle etukäteen jo hyvissä ajoin ja loput voi saattaa valmiiksi vaikka ystäväporukalla. Ja nämä maistuvat takuulla hyvältä kuplajuoman kanssa.


Ihmettelen taas, että miten en ole näistä aikaisemmin mitään kirjoitellut. Varsinkin vuohenjuusto-bruschettoja on kyllä ollut tarjolla täällä vähän väliä. Pähkinät ottavat uunissa herkästi väriä (kuten nytkin), eikä kuvista tahdo tulla kivoja. Kun tummanruskeakin näyttää kuvissa palaneelta. Ketäpä kiinnostaisi vuohenjuusto palaneiden pähkinöiden kanssa?

Vuohenjuustobruschetat tein seuraavasti: sipaisin leipäviipaleille voilta, lisäsin päälle viipaleen vuohenjuustoa, sen päälle reilun lorauksen hunajaa ja sitten vielä kevyesti rouhittuja cashewpähkinöitä. Laita leivät uuniin vasta hetki ennen tarjoilua, 225 astetta ja kymmenisen minuuttia tai kunnes juusto ja pähkinät saavat hieman väriä.Muut bruschetat tein niin, että käytin kevyesti voidellut leivät uunissa ennen päällysteitä. Avokado- ja kinkkuleivät voitelin ihan voilla, tomaattileiville laitoin pestoa. 

Paahtamisen jälkeen lisäsin loput täytteet. Parmankinkkuleivillä on päällä vain sitä itseään, avokadoleivillä avokadososetta, jota maustoin valkosipulilla, sitruunalla ja suolalla.


Tomaattisalsa on sekoitus tomaattia (pari kpl), punasipulia (puolikas), basilikaa, oliiviöljyä ja mausteita (ripaus suolaa, ripaus mustapippuria ja pikkuripaus sokeria).

Kommentit