Kalkkuna-juustosalaatti
Jouluherkkujen jälkeen tai vaikkapa välissä tekee mieli jotain raikasta. Kinkun tai kalkkunan kyljestä voi pihistää palan ja sen ympärille syntyy hyvä salaatti muista jääkaapin antimista. Minä laitoin tähän ihan tavallista kovaa juustoa, mutta kotijuusto tai vaikka leipäjuusto sopii vähintään yhtä hyvin. Kirsikkatomaatit olisivat olleet hyvä lisä, tai vaikka pala melonia tai päärynää.
Kalkkuna-juustosalaatti
n. 200 g kypsää kalkkunaa tai kinkkua
n. 200 g hyvää juustoa
paria erilaista salaattia
granaattiomenan siemeniä
saksanpähkinöitä
basilikaa
Kastike:
0,5 dl öljyä, esim. laadukasta oliiviöljyä tai rypsiöljyä
0,5 dl valkoista balsamicoa
loraus hunajaa
Pinnalle: Balsamicosiirappia
Paloittele kinkku ja juusto. Revi huuhdellut salaatinlehdet ja asettele vadille. Halkaise granaattiomenat ja irrota siemeniä salaatin päälle. Lisä kinkku ja juusto. Paahda pähkinöitä kevyesti kuumalla, kuivalla pannulla. Kippaa pähkinät salaatin päälle.
Sekoita salaatinkastikkeen ainekset. Kaada loraus kastiketta salaatille. Koristele basilikalla ja balsamicosiirapilla.
Kommentit
Lähetä kommentti