Leilan parmesan-rosmariinikeksit

Katselen valitettavan harvoin mitään ruokaohjelmia, mutta nyt satuin sattumalta tv:n ääreen kun Leila Lindholm leipoi Ranskassa. Helpot ja nopeat keksit ehtivät vielä oikein hyvin illan juustotarjottimelle. Ja juustot kannattaa sitten ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin.

Vähän vähensin suolan määrää, mutta muuten tein ihan ohjeen mukaan. Paitsi että leikkasin taikinapötköistä aivan liian paksuja viipaleita. Tuo ohjeessa mainittu puoli senttiä on varmasti oikein hyvä, minun puoli senttiä taisi paikoitellen olla lähempänä senttiä.

Joulupukin apulaiset muistivat minua ihanalla lähijuustolla, Helsingin Meijeriliikkeen Klippanilla, ja luomuviikunahillolla juuri sopivasti näitä keksejä varten. 

Vuosi vaihtuu kohta. Tämä vuosi päättyy kohdallani herkullisissa merkeissä, koolla tulee olemaan monta taitavaa hyvän ruuan ystävää nyyttärikemujen merkeissä. Toivottavasti mahdollisimman moni muukin saa illalla nauttia hyvästä ruuasta ja mukavasta seurasta. Iloista ja maukasta uutta vuotta ihan jokaiselle!



Parmesan-rosmariinikeksit

4 dl vehnäjauhoja
150 g voita
100 g parmesanjuustoa
4 oksaa tuoretta rosmariinia
0,5 dl mjölk
0,5 tl suolaa (Leila laittaa 1 tl)
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus (puolikas maustemittaa) ruokasoodaa

Päälle:
sormisuolaa
2 rkl kuivattua rosmariinia

Raasta parmesan hienoksi raasteeksi ja silppua tuore rosmariini veitsellä mahdollisimman hienoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää voi. Monitoimikoneen leikkuuterällä tämä käy kaikista kätevimmin. Lisää maito ja sekoita tai surauta taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta kaksi yhtä suurta pötköä ja rullaa pötköt suolan ja kuivatun rosmariinin päällä niin, että mausteita tarttuu tasaisesti joka puolelle rullaa. Kääri pötköt kelmuun ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. 

Leikkaa pötköistä noin puoli senttiä paksuja viipaleita ja paista leivinpaperin päällä 200 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Tarjoa juustojen ja hillojen tai hedelmien kanssa.

Kommentit

  1. Ihanaa, oon etsinyt tätä ohjetta nähtyäni tuon saman Leilan jakson pari vuotta sitten :) Googlaaminen meni mönkään, kun muistin rosmariinin tilalla olevan timjamia. Molemmat kyllä varmaan toimisivat... Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä kiva ohje. Jotenkin juustot, keksit ja lasi punaviiniä alkaa taas tuntua ajankohtaiselta.

      Poista

Lähetä kommentti