Luukku 11: Karpalo-toffeekuppikakut

Makeat ja mehevät kuppikakut saavat jouluista makua karpalosta, kanelista ja toffeesta, ja sopivat näin hienosti muiden joululeivonnaisten joukkoon. Nätisti pakatut kuppikakut menevät takuulla kaupaksi myös myyjäisissä tai ilahduttavat joulutervehdyksenä.




Vahva, pahvinen vuoka säilyy uunissa parhaimman näköisenä. Ohuet paperivuoat päästävät rasvan läpi ja lopulta vuoka näyttää vähemmän kivalta.Toffeekarkit painuivat uunissa vuokien pohjalle, mutta se ei kyllä minusta haitannut menoa. Päinvastoin. Toffeinen yllätys pohjalla oli oikein herkullinen.

Toffee-karpalokuppikakut
(Ohje Maku)

150 g voita
1,5 dl sokeria
3 kpl kananmunaa
1 dl turkkilaista jugurttia
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1,5 dl toffeemakeisia
1 dl kuivattuja karpaloita

Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa (28 g rasvaa)
2 dl tomusokeria

Koristeeksi:
toffeemakeisia

Vatkaa kulhossa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Lisää jogurtti. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli. Kääntele kuivat aineet taikinaan Dumle-palojen ja karpaloiden kanssa. Älä vaivaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.

Jaa taikina muffinipellin voideltuihin syvennyksiin tai paperivuokiin. Siisteimmän lopputuloksen saat, kun asetat muffinivuoat muffinipellille. Näin muffineista tulee muhkeita ja ryhdikkäitä. Paista muffinit 175-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin värin. Jäähdytä valmiit karpalo-toffeemuffinit ritilällä.

Yhdistä kuorrutusta varten tuorejuusto, ranskankerma ja tomusokeri. Levitä tai pursota seos kuppikakuille. Koristele karpalo-toffeekuppikakut karkkipaloilla.

* Säilytä kuorrutus viileässä. Kuorruttamattomat kuppikakut säilyvät mehevinä huoneenlämmössä, tiiviissä rasiassa. Jos et tarvitse kerralla kaikkia kuppikakkuja, kuorruta niitä vasta menekin mukaan.

Kommentit