Luukku 15: Maalatut oksat

Nyt vaihteeksi pikkuinen askartelu. Olen suunnitellut näiden oksien maalaamista ja siitä bloggaamista jo monta kertaa, mutta viime vuosina lunta on tässä vaiheessa joulukuuta ollut jo enemmän kuin tarpeeksi. Ja oksat ovat aika nättejä myös ihan sellaisenaan. Nyt kuitenkin kaipailen jo vähän huurteisia puita ja hangen kimmellystä. 


Tämä maalaushomma on ekologista, hajutonta ja helppoa. Ja lopputulos on oikein sievä. Kauniiksi lopuksi, siis joulun jälkeen, oksat voi huoletta kipata biojätteeseen.

Mitä tarvitaan?
- alusta, joka on helppo pyyhkiä puhtaaksi, tai vaikka sanomalehtiä
- vettä, vehnäjauhoja, karkeaa merisuolaa
- pehmeähkö pensseli
- lepän oksia (tai muutkin oksat käy, lepässä vaan on melkoisesti noita sattumia)Sekoita vedestä ja vehnäjauhosta paksu velli. Minulla suhde oli 2 dl vettä, 2,5 dl vehnäjauhoja. 

Töpöttele oksille reilusti maalia eli velliä pensselillä. Kääntele oksaa varovasti ja levittele maalia ympäriinsä. Minä jätin varren alaosat ilman maalia, koska näin oksien kuivattaminen on vähän vähemmän sottaista touhua.
Kippaa puhtaalle alustalle reilusti suolaa ja kääntele märkiä oksia suolassa. Ripottele samalla reilusti suolaa oksille. Voit hyvin nostella "samaa" suolaa pöydältä oksille moneen kertaan. Käännä oksaa välillä. Nosta oksa kuivumaan maljakkoon.


Anna kuivua huoneenlämmössä, ja huom., myös säilytä nämä huoneenlämmössä. Kylmien tilojen kuten kuistien kosteus saa suolan sulamaan.

Kommentit

Lähetä kommentti