Luukku 2: Helppo paperienkeli

Käväisin reilu viikko sitten Kädentaito-messuilla ja bongasin sieltä Marttojen pisteestä tämmöisen suloisen paperienkelin. Enkeleiden taittamista sai kokeilla paikanpäällä, tosin olisin luultavasti selvinnyt moisesti ihan ominkin neuvoin. Sen verran helppoa on.


Kotona kävin heti pelastamassa pari pokkaria kirppikselle menossa olevasta laatikosta ja kaivoin kaapista vanhoja puuhelmiä. Sitten aloin repiä, taitella, leikata ja liimata. Vajaassa puolessa tunnissa syntyi jo monen monta enkeliä. Aika suloisia, vai mitä. Keksin monta käyttötarkoitusta: joulukuuseen, ikkunoihin, tuliaisviinipullojen kaulaan... Pikkuisia enkeleitä voisi taitella pakettikorteiksi.

Muukin paperi kuin kirjan sivut käy hyvin, mainoksia ja lehtiä voi hyvin vilkuilla sillä silmällä. Lapset katselivat silmät suurina kun innoissani revin kirjaa. Käytökseni näytti heistä varmasti varsin kummalliselta. Yritin siinä sitten jotenkin mumista, että tämä on tällainen vanha kirja ja että aikuiset ja joo joo. Kaksivuotias silppuaa takuuvissisti lähipäivinä jonkun omasta mielestään vanhan ja tarpeettoman kirjan. Eli jos tekee mieli kokeilla tämmöistä pienten lasten kanssa niin piilottakaa ainakin kirjaston kirjat.

Tarvikkeet: paperia, sakset, liima, helmiä, narua.

Taittele kaksi sivua haitariksi niin, että taitokset ovat suurinpiirtein samankokoiset.

Pyöristä halutessasi taitoksen molemmat "päät."

Taita enkelille siivet. Liimaa siiven alareuna kiinni mekon ulkoreunaan.

Pujota helmi kaksinkertaiseen narunpätkään. Levitä pitkälle sivulle reilusti liimaa ja kiinnitä naru paikalleen.

Kiepauta helmen päälle löysä solmu. Se muistuttaa etäisesti sädekehää tai pitää ainakin helmen paikoillaan.

Kommentit

Lähetä kommentti