Luukku 20: Karpalo-marenkikääretorttu

Minulla on mielessä joku marenkinen viritys jouluaterian jälkkäriksi. Ehkä. Tai siis yhdeksi jälkiruoaksi. Teen luultavasti pienet annokset kolmea eri jälkiruokaa, koska en pääse yksimielisyyteen itseni kanssa pelkästään yhdestä sortista. Saa nähdä pääsenkö yksimielisyyteen kolmestakaan.

Yksi vaihtoehto voisi olla tämä ihana unelmanpehmeä kääretorttu. Täytin tortun karpalocurdilla ja kerman ja vaniljarahkan seoksella. Homma on parhaimmillaan juuri valmistettuna, mutta curdin voi tietysti tehdä useita päiviä etukäteen valmiiksi ja kerma-rahkaseoskin voi odotella jääkaapissa tunteja. Kokoaminen onkin enää pikku juttu. Periaatteessa rullan voi vaikka pakastaa, mutta marengin rapeus tietysti häviää pakastimessa ja muutenkin odotellessa.Karpalo-marenkikääretorttu

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl sitruunamehua
1 tl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
2-3 dl karpalocurdia (tai hyvää karpalo- tai muuta hilloa)
2 dl kuohukermaa
1 prk vaniljarahkaa

Koristeeksi tomusokeria ja kokonaisia karpaloita

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon sitruunamehu, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Levitä marenkivaahto leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kumoa marenkilevy toisen leivinpaperin päälle ja irrota paistopaperi varovasti. Marenki menee tavallaan hieman rikki, mutta siitä ei kannata huolestua.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka ja kermavaahto. Levitä karpalocurd marenkilevylle. Levitä curdin päälle kerma-rahkaseos. Käännä homma varovasti rullalle leivinpaperin avulla. Koristele tomusokerilla ja vaikka kokonaisilla karpaloilla.

Kommentit