Luukku 22: Viikuna-mozzarellasalaatti
Hesari kokosi joukon ihania jouluruokaohjeita ja ehdotti tätä kaunista salaattia joulupöytään vaihtoehdoksi niille, joille perinteiset jouluruuat eivät maistu. Meillä sillit, silakat, kinkku ja laatikot tekevät niin hyvin kauppansa, että tällainen rehevä salaatti tarjotaan mieluummin välipäivinä tai joululahjavalvojaisissa.
Suosittelen valkkaamaan mozzarellan huolella, kunnon puhvelimozzarella on ihanaa. Ja kaveriksi jotain hyvää leipää. Ja no ehkä lasi viiniä myös.
Viikuna-mozzarellasalaatti
Paria erilaista salaattia
3-4 tuoretta viikunaa
2 palloa mozzarellaa
1 punasipuli
1/2 dl pinjansiemeniä
Vadelma-kanelikastike:
3/4 dl vadelmaviinietikkaa
1/2 dl oliiviöljyä
1/4 tl kanelia
suolaa
pippuria
Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Revi suupaloiksi ja laita vadille. Pese viikunat hyvin, kuivaa pyyhkeeseen. Viipaloi viikunat kuorineen salaatin päälle. Revi mozzarellapallot sormin, jotta juusto säilyy pehmeänä. Aseta palat salaatin päälle.
Kuori sipuli, leikkaa hyvin ohuiksi viipaleiksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Ole varovainen, sillä ne palavat hyvin helposti. Levitä sipuliviipaleet muiden ainesten päälle. Ripottele pinnalle pinjansiemenet.
Sekoita kastikkeen ainekset, tarkista maku. Lisää kanelia tarvittaessa. Kaada salaatille juuri ennen tarjoilua.
Kuori sipuli, leikkaa hyvin ohuiksi viipaleiksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Ole varovainen, sillä ne palavat hyvin helposti. Levitä sipuliviipaleet muiden ainesten päälle. Ripottele pinnalle pinjansiemenet.
Sekoita kastikkeen ainekset, tarkista maku. Lisää kanelia tarvittaessa. Kaada salaatille juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Lähetä kommentti