Luukku 24: Suolakinuskikastike ja hyvän joulun toivotus

Viimeinen luukku ja siis joulu on käsillä, julen är här. Kaikki on suurin piirtein valmista. Joulukalenteria on ollut mukava tehdä, vaikka kaikki ei mennytkään ihan suunnitelmien mukaan. Mutta olenpa taas oppinut uutta ja testannut vanhaa. 

Olen iloinen lukuisista uusista ja vanhoista kävijöistä, ja erityisen iloinen olen kaikista kommenteista. Kiitos teille kaikille ja oikein ihanaa joulua jokaiselle!

Jouluaaton ohje on superhelppo ja nopea kinuskikastike, joka on maustettu ripauksella suolaa. Jälkiruuat ei ole vahvuuteni, mutta tämä kaunis kastike onnistuu aina ja pelastaa tilaisuuden kuin tilaisuuden. 

Tuota suolaa ei kannata ujostella, se tekee tosi hienon silauksen muuten niin tolkuttoman makealle kastikkeelle. Snickers keksi sen kauan sitten, hesari ja ruokabloggarit hieman myöhemmin.


Suolainen kinuskikastike

2 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria (tai siirappia)
1 rkl voita
0,5 tl laadukasta suolaa, esim. sormisuolaa

Mittaa kerma ja sokerit kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpötilaa, anna kiehua muutama minuutti (kattilasta riippuen 3-7) kunnes kastike hieman sakenee. Siirrä kastike pois liedeltä ja lisää voi. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi suola.

Tarjoa kastike kuumana tai jäähtyneenä jäätelön, marjojen, panna cotan tai mutakakun kanssa.

Kauniiksi lopuksi vielä naapurimaan joulumusiikkia.

Kommentit

  1. Oikein leppoista ja rauhallista ja tietysti herkullista joulun aikaa sinulle :).

    VastaaPoista

Lähetä kommentti