Luukku 5: Havupallo

Eino-myrsky teki selvää yhdestä pihakuusesta. Onneksi tuulen suunta oli oikea ja minusta tietysti myös ajoitus oli oikea. Eli noin kuukausi ennen joulua. Lähes täydellistä. Kävin napsaisemassa talteen pari oksaa ja askartelin kasaan vähän kransseja ja kokeilinpa myös ensimmäisen kerran tällaista havupalloa tuohon portaanpieleen roikkumaan. Nyt kun ei tarvitse haaveilla mistään jääkoristeista.

En ikuistanut puuhiani tälläkään kertaa vaihe vaiheelta, koska joku muu on sen jo tehnyt. Hyvät ja tarkat ohjeet löytyy Suvikummusta, kannattaa kurkata. Minä jätin kanaverkon väliin, koska sellaista ei varastostani löytynyt. Toistaiseksi pallo on kestänyt ihan hyvin, vaikka tuuli on monta kertaa ollut aika kova.

Tökin aluksi palloon pari jo nuupallaan ollutta ruusua koristeeksi. Vaihdan ne uusin kukkiin kunhan ne kuihtuvat aivan totaalisesti. Joku sievä rusetti käy tietysti koristeeksi kanssa.

Sen verran lienee syytä mainita, että jos ei käytä kanaverkkoa, niin kiinnittämistä on syytä miettiä ajoissa. Lisäksi pallon ripustaminen tekemistä varten ei ole mitenkään välttämätöntä, sylissä onnistui ihan hyvin. Ja kolmanneksi: ohjeet kannattaa lukea huolella ennen homman aloittamista. Hommeli sujuu paljon nopeammin, jos havut on valmiiksi pätkitty ja päitä on hieman karsittu.

Minä aloin miettiä pallon ripustamista kun pallo oli melkein valmis. Kätevää. Pujotin lopulta paksun rautalangan havujen sekaan ja suurin piirtein pallon läpi. Pohjalle kiinnitin pienen risun palasen, jotta rautalanka ei mene pallon läpi. Toiseen päähän, yläpuolelle, taivutin pienen lenkin.

Kommentit