Luukku 7: Karpalocurd

Heleänpunainen, aavistuksen kirpeä mutta samalla jännästi täyteläinen karpalocurd sopii macaronien tai muiden pikkuleipien täytteeksi, kakkuihin tai paahtoleivän päälle. Ja hienosti myös joulutervehdykseksi. 

Karpalocurd on helppotekoista ja säilyy jääkaapissa ainakin kuukauden päivät. Tein viime talvena muutaman kerran mustikkacurdia samalla, Kinuskikissan ohjeella, ja sekin on oikein ihanaa. Tähän aikaan vuodesta ei tietenkään tuoreita marjoja ole saatavilla, mutta pakastetut sopivat tähän hommaan oikein hyvin.



Karpalocurd

2 dl karpalososetta
1 ½ dl hillosokeria
3 keltuaista
75 g voita

Soseuta karpalot sileäksi soseeksi sauvasekoittimella. Laita kattilaan karpalosose, hillosokeri ja keltuaiset. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Alenna lieden lämpötilaa ja jatka keittämistä, kunnes hilloke sakenee (5-10 minuuttia). Jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Kaada hilloke kulhoon ja lisää huoneenlämpöinen voi nokareina. Vatkaa seos vaahtomaiseksi. Laita kannelliseen lasipurkkiin ja anna olla jääkaapissa pari tuntia jähmettymässä.

Kommentit

Lähetä kommentti