Pakastimen siivousta: pullavanukas

Viime viikon pakkaset inspiroivat minut sulattamaan pakastimen. Ja mitäs kaikkea herkullista sieltä löytyikään? Meillä on melkoiset tähdeviikot edessä, olen jotenkin onnistunut jemmaamaan pakastimen perukoille kaikenlaista. Toki siellä on myös ihan järkeviä asioita kuten vaikka pullaa, joka pitää ehdottomasti syödä alta pois ennen seuraavaa pullakierrosta eli laskiaisen aikaa.

Pullavanukas on ihana vanhanajan jälkiruoka, jota voi hyvin varioida pakastimen tai jääkaapin antimien mukaan. Vanhoja hillopurkkien jämiä voi myös sekoitella yhteen. Hillon sekaan kannattaa tosin lisätä omenaraastetta tai pakastemarjoja, jotta lopputulema ei olisi ihan liian överimakea.




Pullavanukas
(noin neljälle-viidelle)

n. 400-500 g hieman kuivahtaneita pullaviipaleita
2-3 dl hilloa ja marjoja (minä käytin tässä kevyesti sokeroitua omenasosetta ja karpaloita)
3 dl maitoa
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Paloittele pulla isoiksi kuutioiksi. Lado kuutiot voideltuun uunivuokaan. Lusikoi hilloa tai omenasosetta pullakuutioiden väliin. Ripottele halutessasi sekaan kokonaisia marjoja. Sekoita maito, munat ja sokerit keskenään. Kaada seos vuokaan. Anna homman seistä hetki (noin vartti). Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki. Tarjoa lämpimänä esim. kermavaahdon kanssa.

Kommentit