Samettinen maa-artisokkakeitto

Tammikuu on aina helppo tunnistaa, jos ei säästä, niin ainakin keitto-, salaatti- ja muista kevennysohjeista. Ja ulkona on pimeydestä huolimatta melkoisesti lenkkeilijöitä. Mukavaa. Kyllä ainakin tuohon lähimetsään mahtuu, marraskuun lopulla ja joulukuun alussa olikin aika hiljaista. En tosin voi väittää, että minäkään olisin siellä syksyllä mitenkään yhtenään ravannut. Osasyyllinen on kyllä fyssari, joka väkisin tunkee kapuloita rattaisiin koittaa saada polveni edes jollain lailla kondikseen.

Nyt sitten sitä keittoa. Maa-artisokkakeitto on mietoa mutta todella maukasta ja samalla kaunista talviruokaa. Hassujen mukuloiden kuoriminen on aavistuksen työlästä mutta ehdottomasti vaivan väärttiä. Tämmöinen upea keitto passaa hienosti kevyeksi lounaaksi tai vaikka vähän fiinimmän päivällisen alkukeitoksi.Maa-artisokkakeitto
(Ohje: Maku)

800 g maa-artisokkaa
300 g perunaa
2 kasvisliemikuutiota
2 valkosipulinkynttä
1/4 tl valkopippuria
2 dl ruokakermaa

Pane kuoritut maa-artisokka- ja perunalohkot kattilaan ja lisää vettä niin paljon, että kasvikset peittyvät. Lisää joukkoon kasvisliemikuutiot ja valkosipulinkynnet pilkoittuina. Keitä kypsiksi. Soseuta ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta keitto ripauksella valkopippuria ja lisää joukkoon kerma. Tarkista maku.

Kommentit