Pasta Carbonara

Tänä viikonloppuna kokataan pasta carbonaraa, josta on varmasti niin monta ohjetta kuin on tekijääkin. Toiset ei missään nimessä lisää carbonaraan kermaa tai sipulia, joku käyttää kananmunat kokonaisina, joku pelkät keltuaiset. Sitten pitää olla guancialea tai ainakin pancettaa, ei missään nimessä tavallista pekonia. Niin ja pecorinoa, ei parmasaania, kuten Antsku sanoisi (tosin oliko se niin, että Antsku ei käytä edes sitä parmasaania...?). Alkaa mennä vaikeaksi.

Minun carbonarassa on yleensä sipulia ja kermaa, koska pelkkä pekoni+kananmuna -yhdistelmä on minulle liian tönkkö. Käytän yleensä pelkkiä keltuaisia, tosin ihan käytännöllisistä syistä: haluan valkuaiset talteen muuta käyttöä varten. Tällä kertaa tyhjensin pannulle myös viime kesän kantarelleja. Uskallan silti kutsua tätä carbonaraksi, koska maanantaina myös herrasväki Safkaa teki niin.Pasta carbonara
(noin neljälle)

300 g pastaa
1 pkt pekonia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
pari dl kantarelleja
4 kananmunaa tai 4 keltuaista + 1 dl kermaa
1 dl parmesania raastettuna
mustapippuria
tarvittaessa ripaus suolaa

Suikaloi pekoni, silppua sipulit ja paloittele tarvittaessa kantarelleja hieman. Ruskista pekonit pannulla, lisää sipulit ja kantarellit. Keitä pasta. Sekoita kulhossa kananmuna, mahdollinen kerma, juustoraaste ja mausteet. Yhdistä pasta ja pekoni-sipuliseos. Sekoita kananmuna-kermaseos kuuman pastan joukkoon. Tarjoa heti.

Kommentit