Karitsaloota

Tunnustan nyt teille junttiuteni: tykkään tavallisesta makaronilaatikosta ja unohdin Earth hourin. Pöh. Täällä oli siis täysvalaistus ja varmaan kaikki kodin laitteetkin lauloivat. Tai ainakin tiskari, pesukone, töllö ja läppärit. Kuulostaa kauhealta, mutta meillä oli täällä parisuhdeaikaa parhaimmillaan. Veroilmoitus. Nice.

Onneksi hyvä ruoka, parempi mieli. Muuten ei olisi veroilmoituksesta tullut mitään. Halusin touhuta tänään monen monta asiaa tuon veroilmoituksen lisäksi ja iltaruuan kanssa tuli kiire. Suunnitelmissa oli jotain aivan muuta, mutta katsaus jääkaappiin ja kelloon palautti mieleen karitsalootan.


Karitsaloota oli monista laatikkoruuista poiketen suht' nopea ja täysin maidoton ja munaton ihan ilman kaurakerma- tms. kikkailuja. Mahtavaa. Kilpailija tavalliselle makaronilaatikolle? Kyllä. Ehdottomasti. Parempaa? Ei tai korkeintaan ehkä. Tosi herkullista ja kivaa ruokaa joka tapauksessa.

Ohje on Safkaa maanantaista sunnuntaihin -kirjasta ja samaisten porukan blogista.

Karitsaloota

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g karitsan jauhelihaa
150 g pekonia
400 g kaltattuja (säilyke)tomaatteja pilkottuina (oikaisin ja käytin tomaattimurskaa)
400 g (täysjyvä)makaronia
1 lasi punaviiniä
1 tl suolaa
mustapippuria
timjamia
rasvaista juustoa
voita

Suikaloi pekoni ja paista se, ota pekoni pannusta. Kuullota jäljelle jääneessä rasvassa pilkotut sipulit. Lisää liha, ruskista. Lisää paistettu pekoni, mausteet, lasi viiniä ja kiehauta. Lisää tomaatti, kiehauta uudestaan. Tarkista että seos maistuu tiiviiltä. Sekoita mukaan raa’at makaronit, laita seos voideltuun vuokaan. Vuole päälle rasvaista juustoa. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia. Jos pinta ruskistuu liikaa, laita päälle folio ja lisää tilkka vettä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. 

Kommentit