Maapähkinävoi-kaurakeksit

Mielen, kielen ja leivän päällä pyörii yhä useammin maapähkinävoi. Koukuttavaa, mutta tavallaan niin täyteläistä, että kovin montaa kierrosta ei kerralla mene. Kaverini vinkkasi kekseistä, jotka syntyvät tosi kätevästi juuri maapähkinävoista mutta muuten aika pienestä joukosta raaka-aineita. Ja ovat hyviä. Ohje on alunperin Eeva Kolulta.

Kiva bonus on se, että nämä sopivat sekä maidotonta että vehnätöntä ruokavaliota noudattavalle, tosin suklaa pitää sitten valita huolellisesti ruokavalion mukaan. Sen voi toki jättää poiskin.



Maapähkinävoi-kaurakeksit

1 dl maapähkinävoita
1 dl fariinisokeria
1 muna
2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita keskenään maapähkinävoi ja fariinisokeri tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon kananmuna. Lisää sen jälkeen keskenään sekoitetut kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Ota taikinasta ruokalusikallisia ja pyörittele palloiksi. Asettele leivinpaperille. Painele kevyesti käsin littanammaksi. Paista n. 7-10 minuuttia, kunnes keksien pohja ja päällinen ovat kauniisti ruskistuneet. Jäähdytä ritilällä ennen tarjoilua.

Dippaa jäähtyneet keksit sulatettuun (maito)suklaaseen.

Kommentit