Pajunkissakranssi


Näin viime pääsiäisen aikaan kauniita kransseja kukkakaupassa, mutta jätin ne kovan hinnan takia kauppaan. Ja tuumasin tietysti samalla, että tuollaisen tekee ihan helposti ja ihan ilmaiseksi itse. No tekee tekee ja tosiaan melkein ihan ilmaiseksikin. 

Mutta mutta. Pajun oksia tarvitaan kuitenkin aika valtava kasa. Kävin tässä viikonlopun kuluessa haalimassa niitä kaksi kertaa lisää ja siltikin kranssi jäi aavistuksen liian pieneksi. Ensi vuoden keväänä aion jemmata autoon joitakin työvälineitä ja kumpparit, jotta ne sitten ovat mukana, kun jossain maaseudulla ajellessa kohdalle osuu sopivia pajupensaikkoja.

Oksat kannattaa pätkiä valmiiksi, työ nopeutuu melkoisesti ja kranssin kasaamisesta selviää noin tunnissa. Seassa voi hyvin olla kissattomiakin risuja.  

Lopputulos on kyllä aika palkitseva. Kranssi on tosi sievä. Pelkään vähän, että se ei selviä pääsiäiseen asti, koska pääsiäinen on tänä vuonna niin myöhään. Melkein kesällä. Jos kisut ovat rapisseet pääsiäiseen mennessä kranssista pois, kaivan esille viimevuotisen virityksen. Se ei ainakaan ole kuihtunut.

Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Voi olla, että joku kerta otan. Jos osun ensin sopivan pajupensaikon äärelle sopivien työkalujen kanssa.

      Poista

Lähetä kommentti