Crema Catalana

Ellen-kakusta jäi koko joukko keltuaisia, jotka piti kiireesti käyttää hyödyksi. Päädyin kokeilemaan crema catalanaa yhdessä isossa vuoassa. Olen aiemmin tehnyt samaista jälkkäriä pienissä vuoissa ja kokonaan ilman tärkkelystä. Tiukan aikataulun takia päädyin tällä kertaa Valion ohjeeseen. Siinä siis ensin tehdään kiisselityyppinen vanukas, joka käytetään uunissa korkeintaan pinnalle ripoteltavan sokerin paahtamista varten. 

Autenttisuudesta voidaan tässäkin keskustella loputtomiin, mutta olen nähnyt samantyyppisiä ohjeita myös kansainvälisissä lähteissä. Joissakin tärkkelyksenä tosin on maissi (saatanpa kokeilla sitä ensi kerralla). Kiva ja herkullinen jälkkäri joka tapauksessa, ja tämänkin voi hyvin valmistella etukäteen.
Crema Catalana

5 dl maitoa
1 sitruuna
5 munan keltuaista
1,5 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia

Raasta sitruunasta keltainen kuori ja pane se kattilaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita keltuaisiin muut aineet vaniljasokeria lukuunottamatta. Kiehauta maito ja vatkaa siihen munaseos. Kuumenna ja keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen n. 3 min. Mausta vaniljasokerilla. Kaada vanukas laakeaan tarjoilukulhoon. Kun se on hieman jäähtynyt, sirottele pinnalle sokeria. Paahda uunin grillivastuksen alla, kunnes pinta on sulanut kauniin ruskeaksi.

Kommentit

 1. Herkullisen näköistä :)

  Käy ilmoittamassa kakkusi Unelmakakku-kilpailuun niin voit päästä Pariisiin herkuttelemaan!
  http://www.raminkonditoria.fi/index.php/unelmakakku/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos vinkistä, täytyypä tuumia asiaa. Jos vaikka saisin tässä lähiaikoina jotain herkullista ja edes vähän omaperäistä kasaan.

   Poista

Lähetä kommentti