Italiansalaatti

Avasimme piknikkauden pääsiäisenä. Mitään kovin luovaa ei eväskoriin päätynyt, ellei nyt sitten italiansalaattia lasketa luovaksi. Edellisestä kerrasta oli ainakin aikaa. Muistelen, että joskus 90-luvulla tein vähän useammin jotain pastapitoista salaattia. Siis pastaa, jotain salamia tai kinkkua, suolakurkkuja, herne-maissi-paprikaa ja omenaa. Se oli kyllä ihan hyvää.

Sen verran täytyy kyllä tunnustaa, että olen muutaman kerran viimeisen kymmenen vuoden aikana ostanut valmista, aika melkoisen majoneesipitoista, italiansalaattia. Raakana se ei putoa, mutta moinen passaa yllättävän hyvin eväsleipien väliin: reissumiestä, jotain kunnon palvikinkkua, rapeaa ja raikasta salaattia. Tulee muuten todella hyvät ja mehevät eväät.

Meidän evässalaatti ei ollut niin kovin majoneesipitoinen, mutta sitäkin herkullisempi. Liha oli pääsiäisen kunniaksi savulammasta. Sama salaatti on kiva myös ilman majoneesia eli joku öljy-etikkapitoinen kastike käy myös. Ohje ja inspiraatio löytyi minulle uudehkosta blogituttavuudesta. Kannattaa tutustua. 



Italiansalaatti

n. 2 dl keitettyä spagettia
3-4 kpl porkkanoita
1 pss pakasteherneitä
2 kpl maustekurkkua
n. 200 g palvikinkkua, savustettua lammasta, keitettyä kieltä tms.
n. 2-3 dl majoneesia
suolaa ja mustapippuria myllystä
sitruunan mehua maun mukaan

Keitä spagetti väljässä, reilusti suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele ja jäähdytä. Kypsennä porkkanat suolalla maustetussa vedessä, jäähdytä, kuori ja paloittele. Sulata, kiehauta ja jäähdytä pakasteherneet. Suikaloi maustekurkut. Paloittele liha pieniksi kuutioiksi. Kaada majoneesi sekoituskulhoon ja mausta se. Lisää tilkka sitruunan mehua. Lisää salaattiainekset majoneesiin, sekoita, tarkista maku ja nosta kulho peiteltynä jääkaappiin. Anna vetäytyä mielellään seuraavaan päivään. Jos majoneesi on imeytynyt tiukasti salaattiaineksiin, voi seosta notkistaa kermaviilillä tai maustamattomalla jogurtilla. Tarjoile italiansalaattia vihersalaatin kera.

Kommentit