Paistettu siika ja salsa verde

Katselin tässä kirjoittamisen ohella Kaappausta keittiössä. Olen aika vaikuttunut. Ihmettelin ennen ensimmäisen kauden alkamista, että mitä mahtaa Savoyn keittiöpäälliköllä olla annettavaksi vähän avuttomille, kokkaamisesta ei yhtään kiinnostuneille taviksille. Kape eli Kari Aihinen yllätti. Annettavaa on paljon. Sympaattinen ja sosiaalisesti selvästi erittäin taitava Kape loihtii herkullista perusruokaa perusaineista ja kannustaa mukavalla otteella perheitä kokkaamaan ja syömään yhdessä. Me like. 

Minäkin kannustan! Kala on melkoista pikaruokaa, lisäksi vielä helppoa, herkullista ja terveellistä. Välillä myös edullista. Säntäilin sekä perjantaina että lauantaina Stockan hullareilla. Kahteen kertaan siksi, että ensimmäisellä kierroksella oli lompakko kotona. Se oli tosiaan hyvin edullinen reissu, joskin kalatiskin osalta myös vähän niukka. Lauantaiaamuna korjasin harmitusta ja hain palvelutiskiltä siikaa. Sitten siika pannulle, pinaatit toiselle ja kastikeainekset blenderiin. Vartissa valmista. Kastike oli muuten todella herkullista, onneksi sitä tuli aika reilu annos.

Kuvasta näkyy yksi syy miksi en edes haaveile mistään masterchefistä. Siika siinä "nätisti" lötköttää snadisti yli menneen pinaatin päällä. Ja kastike on aseteltu kauniiksi kehykseksi koko helahoidon ympärille. Heippa. Mutta hyvää oli, todella todella hyvää.

Paistettu siika

file / ruokailija
suolaa
pippuria
voita

Suolaa ja pippuroi siika. Paista ensin nahkapuoli, muutama minuutti riittää. Käännä fileet varovasti ja paista vielä hetki.

Salsa verde
(ohje Pirkalta)

2 ruukkua persiljaa
2 ruukkua basilikaa
2 valkosipulinkynttä
1 dl neitsytoliiviöljyä
4 rkl kapriksia
4 rkl sitruunamehua
ripaus mustapippuria
2 rkl vettä
12 (n. 50 g) anjovisfilettä

Soseuta kaikki ainekset tasaiseksi seokseksi blenderissä tai sauvasekoitimella. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä.

Pinaattia ja valkosipulia

reilu kasa pinaattia (siis saa olla säkillinen, tyyliin 400-500 g)
2 rkl voita
2-3 valkosipulinkynttä viipaloituna
suolaa
pippuria

Huuhtele pinaatinlehdet huolellisesti runsaassa vedessä. Sulata pannulla voi ja lisää valkosipulit. Anna kypsyä heti, mutta älä päästä ruskistumaan. Lisää pinaatit pannulle ja kääntele, kunnes pinaatti menee reilusti kasaan. Viisi minuuttia pitäisi riittää. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit