Sitruunakakku ja virvon varvon
Kun leivotuttaa niin leivotuttaa ja siitä pääsee leipomalla. Sitruunainen kakku oli mieleeni, joku vähän vähemmän sitruunan ystävä sekoittaa kostutusliemeen vielä vähän lisää sokeria. Tämäkään ei vedä vertoja sitruuna-marenkipiirakalle, mutta tämmöinen kakku kulkee paljon kätevämmin mukana kylään, piknikille tai mökille.
Tein kakun lapsenvahdiksi värvätylle mummolle. Koitin vähän hyvitellä sitä, että mummoparka joutui askartelemaan virpomisvitsoja. Noo, ehkä se oli vaan hyvä. Tuli sitten saman tien mieleiset. Mummon keittiöön ne kuitenkin huomenna päätyvät.
Pirkan ruokalehtinen on uusiutunut ja pelkästään positiiviseen suuntaan. Lehtinen ilmestyy entiseen verrattuna harvemmin, vain neljä kertaa vuodessa, mutta laatu näyttäisi korvanneen määrään. Kevään lehti on ainakin täynnä kivoja, helposti lähestyttäviä mutta selvästi loppuun asti mietittyjä ohjeita. Kannattaa napata mukaan.
Sitruunakakku
(ohje Pirkka)
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl sitruunan raastettua kuorta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Kostutukseen:
2 sitruunan mehu (1,5 dl)
1 dl sokeria
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, sitruunan raastettu kuori leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Hihii, mäkin tein tätä samaa eilen =)
VastaaPoistaMiia
Samojen asioiden äärellä siis. Olisin halunnut koristella vähän nätimmin, mutta häpsiäiset koristelivat itse. Sain kuitenkin rajata värimaailman mieleisekseni.
Poista