Vappusima

Tein viime vuonna inkiväärillä maustettua simaa ja höpisin jotain epämääräistä siitä, että otin talteen joitakin muita ohjeita uusia kokeiluja varten. Nyt minulla ei ole mitään mielikuvaa siitä, missä moinen talle olisi tai mitä kaikkea olen sinne jemmannut. Eli tein ämpärillisen aivan tavallista simaa hesarin ohjeella. Myös fariinisokeripussin kyljessä on oikein hyvä ohje.

Siman voi hyvin tehdä nyt viikonloppuna, se ehtii keskiviikoksi vielä oikein hyvin kunhan seisottaa pulloja huoneenlämmössä päivän tai pari.

Huomenna on sitten luvassa munkkiasioita eli aika sokerista menoa täällä tällä hetkellä.Sima

5 l vettä
2 sitruunaa
4 dl fariinisokeria
4 dl sokeria
herneen kokoinen pala hiivaa
rusinoita

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää sokerit. Pese sitruunat huolellisesti. Veistä kuoren keltaisesta osasta ohuita suikaleita. Poista valkoinen kuoriosa ja viipaloi sitruunat. Lisää kuorisuikaleet ja viipaleet siman joukkoon ja anna jäähtyä haaleaksi. Liota hiivanokare nestetilkkaan ja sekoita juomaan. Anna käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota sima. Pudota jokaiseen pulloon rusinoita, teelusikallinen sokeria ja siirrä pullot kylmään. Sima valmistuu noin viikossa.

Kommentit