Vihreä peruna-parsasalaatti

Grillikausi on varmasti monella alkamassa aivan lähipäivinä ja grilliruoka tarvitsee kaverikseen hyvää salaattia, vaikka hyvää perunasalaattia. Hyvä perunasalaatti on sopivan raikasta ja hapokasta, vähän kuin joku kiva valkoviini.

Tämäkin ohje on siitä samaisesta Pirkan ruokalehdestä. Soosi on sama kuin oli siian kanssa. Sen verran sävelsin, että keitin sekaan nipun vihreää parsaa. Parsa on niin hyvää ja niin ajankohtaista.

Salsa verde -perunasalaatti
(n. 6 annosta)

n. 800 g perunoita
1 nippu parsaa

Kastike:
1 ruukku persiljaa
1 ruukku basilikaa
1 valkosipulinkynsi
0,5 dl oliivi- tai rypsiöljyä
2 rkl kapriksia
2 rkl sitruunamehua
ripaus mustapippuria
1 rkl vettä
n. 6 anjovisfilettä

Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä, kuori ja paloittele ne. Napsauta tai leikkaa parsoista puumainen tyviosa pois. Kuori parsat. Keitä niitä paksuudesta riippuen 5-8 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä ja paloittele. Soseuta kastikkeen ainekset sauvasekoittimella, blenderissä tai monitoimikoneessa. Voit käyttää yrtit varsineen. Jos kastike vaikuttaa liian paksulta, lisää hieman vettä. Sekoita puolet kastikkeesta salaatin joukkoon, tarjoa loppu kastike erikseen.

Kommentit