3-vuotissynttärit

3-vuotissynttärit ovat kovaa hommaa: aamubrunssin jäljiltä kaikki muut paitsi minä ovat päiväunilla. Siis sekä lapset, isä että isovanhemmat. Vieraista en tiedä, toivottavasti ainakin osa heistä nukkuu.

Juhlien teema muotoutui vihaisten lintujen ympärille. Vajaa kolmevuotias sai pari kuukautta sitten käsiinsä kirjan, jossa oli kuva Stella-kakusta. Sen jälkeen hän säännöllisesti varmisti, että Stella-kakkua on tiedossa. Viime viikolla kävellessämme päiväkodista kotiin tyttö vielä huolehti, että teenhän sitten Stella-kakkua ja vieläpä niin, että myös hän itse saa sitä maistaa.  Koska synttäreitä vietettiin Angry birdsien hengessä, tarjolla oli kuningaspossua ja munia. Munien täytteenä oli lohimousse. Tosin nyt juustona oli ruohosipulituorejuusto ja kala oli lämminsavulohta. Muuten menu oli iloinen ja värikäs sekoitus kaikkea sellaista, josta tykkään ja jota kuvittelin ehtiväni valmistaa. Uuden Safkaa-kirjan kurkkusalaattia ja pataleipää oli jälleen tarjolla. Perunasalaattia tein Maku-lehden ohjeella, tosin höysin salaatti parsalla.

Lopuksi leikittiin "Stellan nokka" -leikkiä. Ihan kuin yksi kolmevuotias yrittäisi kurkkia huivin alta.

Ensi viikonloppuna on edessä uusi kierros synttäreitä, täytyy ehkä valmistautua vähän huolellisemmin, koska au pair anoppi ei ole enää ensi viikolla apulaisena. Ai niin. Sain tuliaisiksi eräänlaisia syötäviä kukkia. Niitä oli pahvilaatikollinen. Tiedän mitä meillä on iltapalaksi. Aijai.Kommentit