Äitienpäivä

Koska elämäni pyörii ruuan ympärillä, myös äitienpäivä kului pitkälti keittiössä hääräämisen merkeissä. Enkä ole siitä kyllä mitenkään pahoillani. Yhdessä, kaikessa rauhassa, on mukava kokata. Ylenpalttinen aamiainen oli kyllä katettu ja laitettu valmiiksi. Sen sisältö ja sänkyyni kannetut pienet lahjat oli viime viikon tarkimmin laverreltu varjeltu salaisuus.  


Paketeista paljastui keittiöhärpäkettä, ja yksi käsilaukku. Mutta koska tämä ei ole muotiblogi (miksiköhän...), niin vain keittiöhärpäkkeet pääsivät kuvaan. Aika monta lahjaa. Svenska oli ehkä taas taipunut vähän huonosti. Mitä jos miesparka ei tajunnut, että toiveet olivat vähän niin kuin vaihtoehtoja toisilleen? Tai sitten on uusi pyörä tilauksessa ja ilmaantuu oven taakse tyyliin huomenna.

Kyllä me vähän ulkoiltiinkin: kylvettiin tyttöjen kanssa salaattia pikkuruisiin viljelylaatikoihin. Kohta niitämme sellaisen sadon, että en tiedä mihin sen kanssa joudun. Sikäli kun ehdimme ennen pupuja/etanoita/oravia (tai kuka lie ollutkaan), jotka viime kesänä herkuttelivat salaattimme parempiin suihin. Mutta nyt vähän ruokatunnelmia, ohjeita luvassa ensi viikolla.

Lohimoussea ruissipseillä, taustalla parsapiirakka. Testailin tuota moussea vähän erilaisiin pohjiin.
Lohimousse voitaikinakuoressa. Vähän enemmän näpertämistä, mutta todella hyvää.
 
Limemarinoidut broilerivartaat yllättivät raikkaudellaan, myös kastike oli oikein ihanaa.
Kaasupoltin tuli heti käyttöön, vielä pitäisi treenata tuota pursottamista. Sitruuna-marenkikakku.


Kommentit