Limemarinoidut broilerivartaat

 
Äitienpäivän lounas oli raikas, keväinen ja herkullinen. Ensi kerralla lisään ehkä vielä pientä terävyyttä vaikka chiliripauksen muodossa. Vähän ihmettelin jugurtin kutsumista aioliksi, mutta menköön nyt. Kastike oli nimittäin todella hyvää. Sitä kannattaa ehdottomasti tarjota kesän kalaruokien, vaikka grillatun lohen kanssa. Broilerin kypsennyksen kanssa kannattaa olla tarkkana, homma kuivahtaa tosi herkästi. Ja kuiva broileri ei ole kovin ihmeellistä syötävää.

Helppo ja nopea ohje on Valiolta.
Limemarinoidut broilerivartaat

1 pak (n. 730 g) ohuita broilerin fileepihvejä

Limemarinadi:
kahden limen kuori raastettuna
1/2 dl limemehua
1 dl omenatäysmehua
1/2 dl hunajaa
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa
1/2 rkl timjamia

Limeaioli:
4 dl turkkilaista jogurttia
yhden limen kuori raastettuna
1 valkosipulin kynsi
2 tl sinappia
1/2 tl suolaa
2 tl sokeria
ripaus valkopippuria
1 - 2 rkl persiljaa

Liota puisia varrastikkuja vedessä. Leikkaa jokainen fileeleike pituussuunnassa kolmeksi suikaleeksi.  Sekoita marinadin aineet keskenään. Lisää kulhoon broilerisuikaleet. Sekoita ja anna marinoitua pari tuntia jääkaapissa peitettynä. Valuta broilerista marinadi. Pujottele lihasuikaleet vartaisiin. Laita vartaat uunipellille leivinpaperille.

Kypsennä uunissa 225 asteessa uunin keski/yläosassa n. 10-12 min. Seuraa broilerin kypsymistä; ota vartaat uunista heti kun liha on kypsää, mutta ei vielä kuivaa. Sekoita limettiaiolin aineet keskenään. Tarjoa sitä vartaiden kanssa.
Voit halutessasi myös grillata vartaat kypsiksi.

Kommentit