Parsapiirakka

Tein tämän pikkuisen parsapiirakan äitienpäivän aikoihin jämävoitaikinasta, tuorejuustosta ja parsasta. Homman idea syntyi parsa-parmesanpaloista, joilla herkuttelimme viime keväänä. Tosi kätevää, tosi herkullista ja onnistuu aivan takuulla. Ja maistuu kylmän kuohuviinin kanssa. Sikäli kun tällä viimalla kuohuviini nyt sattuu kiinnostamaan. Ehkäpä viikonlopun valmistujaisissa nostetaan maljoja munatotilla?

Parsapiirakka sopii valmiiksi viipaloituna noutopöytään, mutta on tarvittaessa ihanan tyylikäs ja keväinen iltapala jonkun raikkaan salaatin kanssa.



Parsapiirakka

2 levyä valmista voitaikinaa (siis sellaista pikkuista levyä)
1 pkt tuorejuustoa
1 kananmuna
0,5 dl kermaa
ripaus pippuria
1 nippu parsaa kevyesti keitettynä

koristeeksi timjamia

Napsauta parsasta kova, puumainen tyvi poikki. Kuori halutessasi ja keitä muutama minuutti. Jäähdytä. Sulata taikinalevyt ohjeen mukaan ja kauli niitä kevyesti. Painele levyt voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita tuorejuusto, kananmuna, kerma ja pippuri keskenään. Kaada seos pohjalle. Lisää parsat täytteen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Koristele timjamilla.

Kommentit