Savusiikasalaatti

Herkullinen, terveellinen ja tosi sievä päivällissalaatti syntyy savusiiasta, keitetystä parsasta, kananmunasta ja avokadosta. Höysteeksi punasipulia ja kurkkua. Viipaloin vadille myös pari tähteeksi jäänyttä perunaa, lähinnä lapsia varten. Voisin syödä tämmöistä salaattia todella usein: raikasta ja hyvää.

Kastike on sama peruskastike (rypsiöljyä ja valkoista balsamietikkaa, molempia yhtä paljon) kuin se, jota käytän arkikastikkeena ympäri vuoden. Välillä terästän kastiketta sinapilla, välillä hunajalla, välillä sitruunalla. Se on hyvä pohja myös erilaisille yrttikastikkeille. 


Savukalasalaatti

pari ruukkua salaattia
pätkä kurkkua
keitettyjä perunoita
punasipulia
nippu vihreää parsaa keitettynä
1 savustettu siika
3-4 keitettyä kananmunaa
2 avokadoa

Kastike:
0,5 dl öljyä
0,5 dl valkoista balsamicoa
(2 tl sinappia) 


Huuhtele salaatti. Revi se vadille. Paloittele kurkku, perunat, siika, kananmunat ja avokadot. Viipaloi sipuli. Keitä kuorittua parsaa viitisen minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi. Kokoa salaatti vadille. Sekoita kastikkeen ainekset ja kippaa sitä salaatille. Tarjoa tuoreen leivän kera.

Kommentit