Silakkakukkoset

Olen suuri kalakukon ystävä, mutta saan aivan liian harvoin moisen itse aikaiseksi. Miksiköhän? Mistään kovin monimutkaisesta hommasta kun ei ole kysymys. Hitaasta korkeintaan. Akuuttiin kalakukkonälkään tein silakkakukkosia. Kukkoset on helposti lähestyttävä silakkaruoka ja sopivat vähän ujommallekin kalan syöjälle.

Google ei tiennyt tästä herkusta mitään, onneksi äiti tiesi. Eli ohje on peräisin äidiltäni, joka teki näitä kun olin lapsi.


Silakkakukkoset valmistuvat myös grillissä tai nuotiolla. Olen siis jemmannut nyytit hiilloksen alle vähän rosvopaistityyliin. Menestys on tosin ollut hieman vaihtelevaa: ihan hiileksi asti hiillostettu silakka saati ruisleipä ei nimittäin putoa edes kalakukkonälkäisenä.

Sähköuunissa nämä onnistuvat takuulla, 200 astetta ja tunti. Kaveriksi lasi kylmää maitoa tai olutta.Silakkakukkoset
(8 kukkosta, riittää neljälle nälkäiselle)

8 pyöreää ruisleipästä, esim. Reissumiestä
voita
n. 600 g silakkafileitä
400 g possun kastikelihaa (tai pekonia)
suolaa
tilliä

Voitele leipäsistä kansi. Lado 3-4 filettä kaikkien leipien päälle, eli sekä pohjille että kansille. Ripottele päälle vähän suolaa (pari kierrosta myllystä per leipä). Silppua reilusti tilliä ja lisää silakoiden päälle. Jaa possun kylkiviipaleet pohjaleipäsille, possua saa olla reilusti. Ripauta possullekin vähän suolaa. Kippaa kannet silakoineen pohjien päälle ja kääri kukkoset näteiksi foliopaketeiksi. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin tunti. Avaa ja herkuttele varovasti, ruoka on todella kuumaa.

Kommentit

  1. Vesi herahti kielelle (vaikka on vatsa täynnä Euroviisu-sushia)! Oon tehnyt vasttaavia reissari-kukkosia nuotiossa ja muikuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä saavat veden kielelle aivan takuulla. Voisin heti ottaa uuden kierroksen. Minäkin mietin, että kalalajia voisi hyvin vaihdella.

      Poista

Lähetä kommentti