Raparperikiisseli maistuu kesältä

Nyt vihdoin vaikuttaa siltä, että kesä on tullut jäädäkseen. Ja jos ei kesä niin ainakin kesäruuat. Kivikkoisella ja varjoisalla pihallamme kasvaa lähinnä voikukka, vuohenputki ja raparperi. Ensin mainittujen kanssa olen vasta tutustumisasteella, mutta onneksi raparperikin on hyvin tuottoisa.

Kiisseli on ihanan raikas jälkiruoka, johon voi kipata pakastimesta viimeiset mansikat. Juhlavaksi arkiselta tuntuva kiisseli muuttuu kun sen jakaa valmiiksi kauniisiin jälkiruokamaljoihin ja koristelee kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla.



Raparperikiisseli

6 vartta, noin 700 g raparperia
8 dl vettä
2 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja

Huuhtele raparperit ja leikkaa ne paloiksi. Kiehauta vesi ja sokeri ja lisää raparperit joukkoon. Keitä kunnes raparperit pehmenevät. Sekoita perunajauhot pieneen määrään vettä ja lisää suurus kattilaan ohuena nauhana varovasti sekoittaen. Anna kiisselin vielä kiehahtaa. Kaada kiisseli kulhoon jäähtymään ja ripottele pinnalle hieman sokeria. Tarjoa kiisseli maidon tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit