Ruokaisa papusalaatti

Purkkipavuista, tomaateista, sipulista ja fetajuustosta syntyy nopeasti ihana salaatti, joka on kätevä valmistella vaikka edellisenä iltana töihin evääksi. Välillä voi olla luova: pakastemaissia, paprikaa, avokadoa, rucolaa ja/tai vaikka oliiveja vielä sekaan. Ja tietysti yrttejä. Kastikkeeksi lorautin vain pikkuisen punaviinietikkaa ja pikkuisen hyvää oliiviöljyä. 

Ai niin. Lisään tähän aika usein myös siemeniä. Ne voisi tietysti paahtaa, jos ehtisi ja viitsisi. Vaikka ensi kerralla sitten. Hyvää on joka tapauksessa. 



Papusalaatti
(n. 4 annosta)

n. 4 dl erilaisia papuja (kuvassa GoGreenin papuja: sekoitusta ja kidneypapuja)
1 kesäsipuli
kirsikkatomaatteja
fetajuustoa
kurpitsan ja auringonkukan siemeniä
basilikaa tai lehtipersiljaa

kastike:
2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
2 rkl punaviinietikkaa

Huuhtele pavut pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko sipuli ja kirsikkatomaatit. Paahda halutessasi siemenet. Silppua yrtit. Sekoita kaikki ainekset juustoa lukuunottamatta. Sekoita kastike ja lisää se salaatin joukkoon. Anna salaatin maustua muutamia tunteja, sikäli mikäli se on mahdollista. Murustele lopuksi fetajuusto salaatin päälle.

Kommentit

Lähetä kommentti