Kukkakaali-makkaragratiini
Tiedän tiedän, tämä ruoka kuulostaa ehkä aika kummalliselta, mutta antakaa makkaralle (tai kukkikselle, riippuu vähän mistä tykkää...) mahdollisuus. Tämä on täydellinen iltapala kesäsaunan jälkeen, ehkä pala leipää kaveriksi ja kyytipojaksi vaikka vähän kylmää olutta. Kukkakaali ja makkara ovat uskomattoman leppoisa ja kesäinen setti yhdessä.
Vuokaan voi halutessaan upottaa muutakin, vaikka kesäsipulia ja vähän kesäporkkanoita.
Kukkakaali-makkaragratiini
2 pientä kukkakaalia
paketti hyvää makkaraa
reilu pala homejuustoa
(kesäsipulia, parsakaalia, kirsikkatomaatteja)
valkokastike:
2 rkl voita
1/2 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
Paloittele kukkakaalia (ja mahdollisia muita kasviksia) hieman pienemmiksi paloiksi. Paloittele myös makkara. Kiehauta minuutti tai pari suolalla maustetussa vedessä. Voitele uuni vuoka. Lado kasvikset ja makkara voideltuun uunivuokaan.
Valmista valkokastike. Sekoita kattilassa kuutioitu voi, kylmä maito ja vehnäjauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kastike alkaa kiehua. Vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen kymmenen minuuttia. Mausta.
Kaada kastike vuokaan kasvisten päälle ja ripottele pinnalle vielä reilusti sinihomejuustoa. Gratinoi settiä 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti